top of page
MSH_The_Yoga_Center_Retreat_56_.jpg

VARFÖR INFRARÖD BASTU?

Sunlighten Solocarbon fjärrinfraröda värmepaneler är de mest effektiva fjärrinfraröda bastuaggregaten på marknaden idag. Vetenskaplig forskning visar att fjärrinfrarött är mest terapeutiskt i höga koncentrationer. Solocarbon-paneler är bevisade 95% emitterande, vilket innebär att 95% av energin som produceras ligger inom det terapeutiska området för att öka kärnkroppstemperaturen för en djup, avgiftande svett. Detta är den aktiva ingrediensen som kliniskt har visat sig sänka blodtrycket, hjälpa till med viktminskning och stödja avgiftning.

Solocarbon infraröda bastuaggregat med full spektrum är de enda bastuaggregaten på marknaden som producerar nära, medel och långt infraröda våglängder. Specifika förhållanden krävs för att generera varje våglängd, så våra 3-i-1-värmare inkluderar tre distinkta uppvärmningsmekanismer. Andra tillverkare kan hävda att de tillhandahåller infrarött spektrum av hela spektrumet, men deras värmare har helt enkelt inte den tekniska förmågan att hålla det löftet. Alla bastu-modeller innehåller enbart giftfritt lim och lack, vilket gör modellerna optimala för personer med kemisk känslighet. Den eko-certifierade träramen är mer hälsosam för dig än plywood som emitterar kemikalier när du värmer upp bastun.
Värmarna är de enda karbonvärmarna med praktiskt taget noll elektromagnetisk strålning.

Full Spektrum innebär att du har hela spektrumet av korta, mellan och långa infraröda strålar, alltså near, mid och far infrared. De långvågiga strålarna har en våglängd som ligger nära den kroppen själv absorberar lättast. För effektiv läkning behöver vi alla strålarna. Vi uppskattar att effekten förhöjs med 10-15% med en full spektrum-bastu.
 

En vanlig bastu värmer upp dig via den varma luften i bastun, som kan ligga mellan ungefär 80 och 100 grader. För en del blir det svårt att andas i så varm luft och det kan bli påfrestande för kroppen. Infra bastu ligger mellan 40–50 grader i värme och den värmer kroppen direkt till 38,5 grader i stället för att värma luften vilket gör att du svettas tre gånger mer. Bara 20% av värmen försvinner till luften, resterande 80% absorberas av din kropp. Resultatet blir en djupare penetration av kroppen, vilket också ger bättre effekt och en mer behaglig upplevelse. Bastun passar för hela familjen oavsett ålder, den försvårar inte andningen och saknar fukt. Passar väldigt bra för äldre.

 

En stor skillnad från vanlig bastu är att den värmer upp till 4-5 cm djup in i kroppen och ger en djupare uppvärmning. Det är kroppen som värms upp och inte luften som i en vanlig bastu, luften är torr och påverkar inte andningen.
 

I ett nötskal, de olika infraröda våglängderna riktar sig exakt mot hälsomål genom att erbjuda ett brett utbud av fördelar. Som du kan se nedan - nära, mellan och långt infraröd ger var och en sina egna speciella fördelar:

Korta Infraröda Strålar

Korta infraröda strålar har ett kortare frekvensområde och penetrerar hudens epidermislager. Denna effekt gör den till ett säkert och optimalt val för hudföryngring, sårläkning och hudhälsa.

Nära infraröd teknik som används i Sunlighten Infrared Saunas liknar den infraröda tekniken som används i kosmetiska och helande enheter. LED-tekniken vi använder gör att våra värmare kan producera konsekvent nära infrarött ljus utan extrem värme eller ljus, vilket gör det till ett säkert alternativ för nära infraröd användning.

Mellan Infraröda Strålar

Eftersom mellan infraröda strålar tränger djupare in i kroppen, är de fördelaktiga för att öka cirkulationen. Så mycket att medelinfraröd terapi speglar fördelarna med en passiv kardiovaskulär träning! Regelbunden mellaninfraröd bastuterapi har visat sig avsevärt stimulera blodflödet – dess effekter fortsätter även efter att bastun är avslutad.

Långa Infraröda strålar

Eftersom långa infraröda strålar värmer upp kroppen direkt istället för att bara värma luften, höjer den kärnkroppstemperaturen och producerar en djup, avgiftande svett på cellnivå, där de flesta gifter finns. Fjärran infraröd hjälper också till med blodtryckssänkning och viktminskning, förbränning av upp till 600 kalorier på en 40-minuters session!

VAD ÄR KROMOTERAPI?

På Sunlighten föreslår vi att du lägger till färgterapi till vanlig infraröd värmeterapi för att hjälpa till att balansera kroppens energi var den än saknas. Fördelarna med kromoterapibastu inkluderar fysisk, känslomässig, mental och andlig helande.

Kromoterapi är vetenskapen om att använda färger för att anpassa kroppsvibrationer till frekvenser som resulterar i hälsa och harmoni. Varje färg har frekvenser av en specifik vibration, och varje vibration är relaterad till olika fysiska symptom.

Våra kroppar behöver solens ljus för att leva. Och det ljuset kan faktiskt delas upp i ett sju färgspektrum. En obalans i någon av dessa färger kan visa sig i fysiska och psykiska symptom. Färgterapi arbetar på olika energipunkter för att hjälpa till att balansera din kropp via hela spektrat av synligt ljus, där varje färg tillgodoser ett distinkt behov.

Färg och ljus har använts av healers i tusentals år. Färgterapi har möjligen rötter i indisk medicin (ayurveda), forntida egyptisk kultur och traditionell kinesisk healing.

Alternativmedicinare som använder färgterapi relaterar ofta de sju färgerna i färgspektrumet till specifika kroppsområden, se nedan:

bottom of page